16-05-2025 Tirana, de hoofdstad van Albanië

16 mei 2025 - Kashar, Albanië

Het kletterde vannacht goed op de camper, en ik werd in de nacht wakker van groene knipperende lichtjes, de koelkast stond uit, er was geen stroom, die had ik al voorspel, het stopcontact doosje waar 3 geaardestekkers in zaten kon het niet aan, niet zo gek ook, die was een doos voor binnen en niet voor buiten in de stromende regen, hup koelkastje op gas en verder pitten. Rond 07h00 was het zo goed als droog en Ben kreeg het helder licht om de camper van zijn vuil te ontdoen, dus daar stonden wij voor het ontbijt de camper schoon te maken, er zaten wat zwart teer op, dat zich niet zo makkelijk liet verwijderen maar rond half 9 stond “En Zoooo” weer te blinken, na het eten werd ze verkast, want er is hier vanavond feest en dan hebben ze de binnenplaats nodig.

Tirana staat op het program en al had ik gelezen en gehoord dat het niet zo mooie stad is, we zijn in de buurt dus pikken we het even mee, we waren al gewaarschuwd dat we waarschijnlijk niet in het centrum konden komen ivm EU-top, we lopen naar de bushalte, en we zien overal al politie, de hoofdweg is helemaal leeg, er is een loopbrug over de hoofdweg daar mag niemand overheen lopen, moet toch niet gekker worden, maar de bus rijdt wel, want er is een hoofdweg, en aan beide kanten een secundair weg en die mag wel gebruikt worden, dus wachten op de bus over onze hoofden vliegen helikopters af en aan, het komt ook wel een beetje bedreigend over, zal dat dadelijk ook zo in Den Haag gaan, idioot gedoe, kunnen ze niet via TEAMS met elkaar communiceren.  Eerlijk is eerlijk de bus reis, zeker op de heen weg was het spectaculairs,  ineens stonden we vast en ze maakte van 3 balans weg een 7 baansweg, allemaal toeteren,  brommers probeerde nog langs de auto’s te crossen, ineens gillende sirenes, niemand kon geen kant meer op, het verkeer stond muur vast en dan ineens na veel getoeter, probeerde ze allemaal te gelijk te gaan rijden. Blij dat we dit niet met de camper hebben geprobeerd. We stapte uit, waarschijnlijk verkeerd maar kon eigenlijk ook niet anders voor een winkel vol met gebak, dus eerst maar een bakkie, en dan maar sightseeing, helaas daar kwam niets van terecht, alles afgesloten we liepen rondjes, Google wist nl niet dat de EU-top er was, dus die zei telkens keer om, keer om, we hebben door slopen en straatjes gelopen, veel hoge gebouwen gezien, de pyramide beklommen een tour met wandelende gids gedaan, alle parlementsleden gebouwen van Tirana gezien, maar eigenlijk kon niets ons bekoren, de bus terug was ook een probleem, want de opstap plaats, was verplaats en we werden van het kastje naar het muurtje gestuurd, we hebben hem gevonden en uren er over gedaan om weer bij de camper te komen, want de heren van de EU-top waren klaar met lullen, dus alles werd stop gezet, niemand mocht meer rijden, tot dat ze allemaal, denk ik weer in hun vliegtuig terug naar huis zaten, wat een verspilling van geld.

Waar wij staan is een bruiloft bezig, we zitten eerste rang en ze komen allemaal aanrijden met hun dikke BMW’s,Mercedes en Audi’s, kijk of er nog een leuk outfit je voor mij zit voor de bruiloft van Kak, maar ik denk het niet,  veels te bloot. Een bruiloft hier kost ong 10 duizend euro, vandaag is het meisjes dag, als de gasten er allemaal zijn komt de bruid zonder man, die word pas na 2 uur verwacht, morgen is het jongens dag,  vroeg in de ochtend en in de middag haalt hij haar op en dan gaan ze pas echt trouwen, nu is er ong 200 man, morgen tussen de 400 en 600, ze lijken wel niet wijs. Zal vannacht nog wel lang onrustig blijven………

Bakkie met een gebakieBankieVoetbal stadionKerk van moeder TeresaOok in AlbaniëIn de busDe gastenBruid zonder gom

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Ilse:
    16 mei 2025
    Wat wen gedoe voor die voor de EU top nu maar hopen dat het straks in ons Landje beter geregeld is voor de NAVO top want jullie wonen aardig dicht bij DenHaag. €10.000 voor een bruiloft over meerdere dagen en zoveel gasten is toch mier duur, dat ben in zeker ook in Nederland kwijt voor 1 dag en misschien 100 man.
  2. Ben en Karin:
    17 mei 2025
    Zeker Zus in Nederland kost een bruiloft ook veel geld, maar de lonen liggen hier op jaarbasis gemiddeld op 20.000 euro terwijl bij ons gemiddeld op 60.000 euro ligt.