2) onderweg naar het land van Dracula 🧛‍♂️

22 september 2025 - Bamberg, Duitsland

“En Zoooo” is ziek en moet naar de camper dokter,  roeier ging ik met de meiden naar de poppen dokter, nu met Ben naar de camper dokter.

Begin bij het begin, gisteravond zegt Ben het is hier nat, aan mijn kant, antwoord ik heb niet zitten kwijlen dus het zal wel, maar hij had gelijk op zijn iPad lag ook water, wat raar ik kijk omhoog en ja hoor er komt water uit de kast, hoe kan dat. Er lag geen breekbaar spul in , maar het water sijpelde uit de naad boven in de kast en liep goed door, hoe kan dat nu, in juli hebben we de kitranden nog laten vervangen, want we zijn zuinig op onze “ En Zoooo”.

Kastjes leeg geruimd en het water op dweilen maar dat was dweilen met de kraan open, wat nu…..het bedrijf gebeld wat onze kitnaden had vervangen, ja die nam natuurlijk niet op het is zondag, optie dan maar retour afzender en terug naar de Poelluk, je kan niet met een camper op stap waar het water naar binnen komt, dit is funest voor je camper of caravan, dit moet gemaakt worden. Maar At belde terug en schrok van de foto’s en de filmpjes die wij hadden gemaakte naar hem hadden toegestuurd, wilde een afspraak maken on langs te komen maar toen hij hoorde dat we in Duitsland zaten werd dat wel een beetje moeilijk voor hem, optie naar een bouwmarkt gaan speciale tape kopen er opplakken aan de buiten kant en als we terug zijn contact met hem opnemen. Maar ik blijf toch ook een beetje een bouw vrouw, vond dit geen optie, tenminste dat zei ik tegen Ben, dan maar naar huis je weet niet in wat voor slecht weer we nog terecht komen, mopper,mopper geen code rood schaaltjes voor het lekken op de tafel en zo gingen we maar proberen te slapen. Had al wel op het internet iets opgezocht misschien konden we eerst daar naar toe rijden. Slecht geslapen het bleef regenen dan weer hard dan weer zacht.

In de ochtend besproken wat gaan we doen, eerst naar dat bedrijf wat campers repareert en zo niet naar huis dan is de vakantie voor bij, helaas, laten maken en dan kijken wel weer verder.

Op naar UD reisemobile service, daar aangekomen staan er allemaal oude en hele moderne Amerikaanse campers en hup ik op pad naar iemand die ons kon helpen, de meneer keek in eerste instantie niet blij, maar hij zei wacht maar in  je camper hij moest eerst ruimte maken, en eindelijk kwam daar een old timer naar buiten en wij mochten naar binnen het walhalla van “de malle pietjes” en de “doe het zelvers”, ze zijn met 3 mannen bezig geweest we hebben daar 5 uur gezeten waarvan hun van 12 tot 13 pauze gingen houden( dat zal bij ons niet gebeuren)en ons daar lieten zitten met al dat  dure gereedschap, we kregen nog gezelschap van een ouder Duits stelletje die ook zomaar met hun hymer kwamen aanrijden. Maar het zag er niet mooi uit volgens de heren van UD, 3 soorten kit op elkaar en een soort spin die zich in gegraven had, ze hebben het nu op de Amerikaans manier gemaakt en ook waar onze schotel zat was het niet goed dicht gekit, dat hebben ze ook opnieuw gedaan. “En Zooo” moet nu weer beter zijn volgens de mannen, de rekening betaald een pak stroopwafels voor bij de koffie achter gelaten, gelukswormpje achter gelaten, heb er 80 bij me, hoop dat ze ons nu ook geluk gaan brengen. Deze zijn gehaakt door de moeder van een cliënt van mij. Toch nog 2 uur verder Duitsland in gereden en de kastjes maar weer opnieuw ingericht.

Druppels, druppels nog aan toeUd reismobile“En Zoooo” bij de dokterOld timerOnderwegOnze stal voor de nacht

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Ilse:
    23 september 2025
    Wat een pech maar ook een geluk dat ze jullie gelijk konden helpen ook al duurde dat 5 uur. 🤞🏻dat het nu goed is. Gelukkig kunnen jullie nu verder met de reis en niet terug naar de Poelluk.