20 september Wat wordt HET

20 september 2024 - Szczecin, Polen

Vanochtend vroeg de zon schijnt en het gras is nat van de dauw en vertrekken toch naar Szczecin ( Stettin), over getwijfeld om het niet te doen en een andere route te nemen, maar we blijven bij ons besluit, dus de elektrische dame opdracht gegeven om ons naar een park4night plek te brengen, helaas kan zij die plek niet, maar dan pakken we het laatste stukje wel de telefoon erbij. We nemende tolweg, deze is niet goedkoop maar schiet sneller op dan een dorpentocht en die hebben we al een paar keer gehad, en dan is stoppen, optrekken, langzaam rijden weer wat sneller, camera, al met al de diesel is niet echt goedkoop in Polen. En “En Zooo…….???” rijdt niet op urine, dan krijg ik de tank vol.

We zien toch weer volop militairen voertuigen, maar zal wel een oefening zijn, “En Zooo….????” heeft weer dorst, dus stoppen we bij een MOL, en daar besluiten we een Poolse broodje worst te nemen, Peet en Justyna eten dat ook dus willen wij het ook proberen, gelukkig 4 verschillende smaken met 8 verschillende sauzen, we kiezen wat en dit smaakt heerlijk, ik zit hetvook weleens dat ze dit in de Poolse winkels klaarmaken, toch een vragen aan Justyna.

We rijden verder, het is een eentonig weg, maar dan ineens zie ik een stuk land met wel 100 ooievaars, kan ook iets minder zijn, maar het waren er echt heelveel. Ook zie ik overal meertjes met een hek erom in meertje zit iemand te vissen en ik denk zo zit Peet dus ook als hij bij Justyna’ouders is een oom is ook eigenaar van z’n meertje entails Peet er is krijgt hij een sleutel om te vissen, en ik word gebeld Peet aan de lijn, en die zegt Mam wat is er, uh niets, ja maar jij belde, belde ik jouw, niet dat ik weet maar het schijnt toch dat ik Peet belde.

We komen Szczecin binnen, en met de telefoon vind we onze overnachting plek, en ja dan gaat het fout, Ben vind het geen goede plek, ik dacht dat er stroom bij was en een toilet gebouw, tenminste dat haalde ik de plaatjes, en dan gaat orkaan BEKA los en de hemel kleurt langzaam code rood, ( cl. 18), we gaan hier niet staan, we praten allebei op luid niveau en geven beide niet toe, aan tettert ook nog die elektrische dame, KEER OM, KEER OM, en dat doen we, Poeldijk word ingetoetst, we gaan naar huis, karren met dat ding, om een lang verhaal kort te maken, we karren niet naar huis, we zoeken een andere plek, en in stilte rijden we daar naar toe, we staan ook nog eens in de file, de lucht in de camper kleurt langzaam naar code oranje, we komen aan op de volgende camping, dat is ook niets en vragen een godsvermogen voor een nacht, dus we gaan terug via de file naar de haven waar eigenlijk niets is. Ondertussen is de witte vlag gehesen en gaan de fietsen van de camper en gaan we de stad verkennen, of het nu kwam door code rood, we weten het niet maar deze stad is het niet, chaotisch druk, als vliegt en rent door elkaar, nee niet onze stad, maar misschien ligt dit aan de dag zelf, het leukst is nog de haven waar wij vredig staan met rechts een Poolse camper en links een Duitser.

Pools broodjeOnderweg3 in eenGalantDe koperen kerelDe zon zakt tevreden onder

1. Gerard:
    21 september 2024
    Karin en Ben fijn om te lezen dat alles toch weer goed komt zoals de Engelsen zeggen Keep Calm and Carry on of op zijn Haags Ruuuuustig
    Fijn reis Gerard en Ilse
  2. Ria Bakker:
    21 september 2024
    niet zo kibbelen maar genieten
  3. Karin:
    21 september 2024
    Af en toe hoort dat erbij, Ria🤣🤣