24-05-25 Regensburg en door naar Aschaffenburg
24 mei 2025 - Mainaschaff, Duitsland
Vanochtend op tijd uit de veren, we gaan het stad Regensburg bezichtigen en na de middag willen door naar Aschaffenburg, we komen steeds dichter bij Poeldijk.
Regensburg heeft ons echt verrast, het ligt aan de mooie blauwe Donau, die groen van kleur is maar goed dat is bijzaak. De camper plek is ook aan de Donau en je loopt eigenlijk binnen 5 minuten het oude gedeelte van Regensburg in, als je hier met je camper wil staan op deze plek kost dat 2 euro voor 24 uur, dat is toch zowat voor niets, goed je hebt dan ook niets maar de meeste campers zijn zelfvoorzienend.
Regensburg ligt in het mooie Beieren, en heeft de 2de wereld oorlog goed overleeft, net historische centrum staat op werelderfgoed, de gotische Dom steekt met kop en schouders boven de stad uit een toren staat ook in de steigers. De middeleeuwse brug is ook een blik vanger in de stad boven de Donau, helaas hebben ze daar wel graffitied op gekliederd, tijdens onze tocht door Regensburg, genieten we van de smalle straatjes en de sfeervolle pleintjes, de talloze historische gebouwen in allerlei lieven kleurtjes met hun mooie gevels zijn een lust voor het oog, ik blijf foto’s schieten waar ik tenslotte tocht niets mee doet, aar goed dat maakt niet uit, we nemen in een bakkerszaakje een bakkie met wat lekkers. We stappen een kerk binnen daar zijn alles klaar aan het maken voor een doopje , dus ik schiet een paar foto’s en verlaat de kerk. Ondertussen is het gigantisch druk geworden in Regensburg, busladingen mensen zijn er aangekomen, achter af komen ze niet uit de bus maar de Donau ligt vol met schepen.
De Dom is prachtig, de glas in lood ramen en het hangend orgel, zijn echt schitterend, ik steek een kaarsje op, je mag zelf bepalen wat je er voor betaald, waar vind je dat nog, meestal moet je voor die zwakine lichtjes (waxinelichtje) veel betalen. Helaas kunnen we de Dom niet beklimmen in verbouwingen, we zijn ook nog in de graf kelder geweest en daar hebben we nog wat botten van een belangrijk persoon gezien.
Er was ook nog een trouwerij en om 10.00 in de ochtend stonden mannen al flink aan het bier, ook was er een vrijgezellenfeest aan de gang, er liep een dame met een sluier in haar kop( uitspraak Frieda)
Ze lopen hier nog in klederdracht, ook de jeugd, dacht misschien is zo leren hose ook wel wat voor Ben maar vond 1200 euro toch wel geld, dus doen we dat maar niet. We verlaten Regensburg en gaan naar “ En Zoooo”, we hebben wat lekkers mee genomen bij de bakkerij en ik ga zorgen dat we zo kunnen vertrekken en Ben gaat betalen, er komt gelijk een camper met hem dit is een geliefd plekje voor de camper mensen.
Wij gaan de grote weg en rijden 301 km naar onze volgende slaapplek, door het mooi Beieren,
En als het lukt staat vanavond vlog 8 op YouTube, voor wie het leuk vind
Ben van elswijk:24 mei 2025Geweldig verhaal weer.