08-05-25 Met ons hoofd in de wolken

8 mei 2025 - Berat, Albanië

Het heb aardig geregend vannacht, maar alles wat dan valt,  valt overdag niet, zeggen we dan maar weer. Het is 3 graden en we zitten hoog tussen de wolken in, vandaag staat op het plan om naar Tirana te rijden maar plannen kunnen wijzigen en ook dit maal gebeurd dit weer, maar met toestemming, want wat blijkt ik zit even te Google en de Giro van Italië start morgen in Durres en toert door naar Tirana, waar ze dan zaterdag nog een rondje om de kerk fietsen, dan moet je daar niet te tourist uithangen. Ben wil altijd al graag aan zijlijn van de tour de Frans staan, dus ik zeg we kunnen …….maar nee, dit is geen Tour de Frans. We rijden over de lange grijze slang naar Berat.

Dus bereiden wij ons voor, voor een lange rit, en eerst die 47 klote km naar beneden, en die gaven af en toe best spanning, zoals als tegen ligger een vrachtwagen dubbel spul, en je kan geen meter meer uitwijken of een soort Albanese Max Verstappen die aankomt stuiven, of ineens een koppel schapen met varkens op de weg, en niet te vergeten de koeien die rustig oversteken, maar we hebben het weer zonder kleerscheuren gedaan.

Daarna word het een lange, saaie weg, we pakken de tolweg, anders duurt helemaal lang, ik kwijl langzaam weg en hoort wel ergens in de verte de dame van die Navi zeggen hoe Ben moet rijden of waar er een radarcontrole is, want daar zijn ze gek op hier en trouwens ook in Bosnië.

Het was vanochtend 3 graden, het kwikt stijgt inde loop van de dag naar 20tig maar op onze slaapplaats aangekomen regent het, krijg een mooi foto van Wim Lagerweij dit zit met zijn vrouw ook in Berat, wij gaan morgen Berat onveilig maken. Op deze camping wordt ook door moeders gekookt, voor 10 euro heb je een 10 gangen menu, laten we dat maar doen, bij aankomst kregen we al een lekker bakkie koffie, goed begin. Om 7 uur worden we aan tafel verwacht, dus eerst nog even lekker lummelen, foto’s uitzoeken en zulke dingen. Het eten was voortreffelijk, en we konden rollend naar de camper, wat wil je nog meer.

Het terras word helemaal schoongemaakt, de tafels gedekt en we kunnen zitten, zijn nog 2 Hollanders, deze komen uit Leiden, lekker zitten kletsen, hilarisch blijkt dat hun camper en onze camper bij dezelfde stalling te staan, hun camper hebben ze in Poeldijk gekocht.

Als nagerecht krijgen we nog een zelf gestookte raki, zonder suiker, mmm best pittig……..

Met ons hoofd in de wolkenSchaapjes op het drogenKoe op de wegKoffietje van het huisDe administratie

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Patricia Van Ooyen:
    9 mei 2025
    Dan moet je wel berg opwaarts gaan staan bij de Tour de Frans. Anders zie je er weinig van. Gaat dan zo snel voorbij ook die caravan die er voor rijdt die raast ook als een gek voorbij.
    Maar heb wee4 genoten van jou verhalen.
  2. Ben en Karin:
    10 mei 2025