10 en 11 september Lancut
11 september 2026 - Dąbrówki, Polen
Vandaag weer 2 dagen ineen, maar eerst het is 25 jaar geleden det er 2 vliegtuigen zich in de Twin Towers boorden, zeker ook een zwarte bladzijde in de geschiedenis, dit zijn van die momenten dat je nooit vergeet en vergeten mag worden.
Gisteren, we vertrokken op ons gemak naar Lancut, namen nog een koffie break en kwamen rond 2 uur in de middag, het weer was echt om gedraaid, zagen we gisteren nog dat de weg temperatuur 32 graden was nu nog maar 23 graden, het weer zag er druilig uit, maar in de camper was de sfeer goed, ik zong uit volle borst mee, Ben dacht hier anders over, hij deed zelfs gele oorplugjes in zijn oren. We reden over rustige snelwegen, dat je zegt tegen elkaar zo rustig is nog geen eens in de nacht bij ons, ook rijden we langs een gigantische begraafplaats, en die zijn hier mega groot, maar wordt altijd blij van de Poolse begraafplaatsen, zijn kleurrijk, niet symmetrisch, alles mag en alles kan, niet zo als bij ons strak en uitgemeten, loop er graag even door heen en kijk dan mijn ogen uit.
Het aankomstteam stond al op ons te wachten, Justyna, Peter en Kasper en natuurlijk die mama, eerst ff gedag zeggen, dan campers voor 3 dagen op stal zetten, dit is onze privé WOMO, toen ze goed stonden, met stroom, want ja de het koel/vries systeem van de camper van zus en zwager doet het nog steeds niet goed, gingen we aan de kawa(koffie) met gebak, gelijk genoeg voor de hele dag. Ben ging met Kuba( neefje van Justyna) en ik liep met Peter en Kasper een paar rondjes langs het huis, en de tuinen.
Na dat Kasper was ontwaakt uit zijn middag slaapje, gingen we naar het zaaltje waar we naar toe gaan na de doop, die moeten we tiptop in orde maken, Gerard ging niet mee, die ik ging aan de gang met koel/vries systeem.
Er moest gekookt worden, ballonnen op worden geblazen, dus we hadden het druk zat, en en Mama waren druk in de keuken bezig, Mama gaf de opdracht en Ben voerde het uit, en al verstaan ze elkaar niet, ze hadden toch hele gesprekken, Ben of in Engels of Nederlands en die Mama in het Pools, was grappig om te horen, rond een uur of 5 zat het werk er voor die dag op en mochten en liepen we richting huis.
Na het eten kwam de sterke drank op tafel en ook de sterke verhalen, maar rond 9 uur was ieder het zat en gingen wij naar de camper en ook ik was het zat dus ging die avond vroeg plat, de pijn in mijn been was weer hevig. Probeer ook nog x op mijn Fokus site te komen( werk) maar krijg geen verbinding, ben denk te lang weg.
11september,
Het is shit weer, regen, koud, niets aan, we hadden niet gegeten, stond Peet aan de camper te tikken of we kwamen ontbijten, hé dit wisten we niet, toch nog maar ff meegelopen, Mama begon gelijk te praten, ik zeg tegen Justyna dit wisten we toch niet morgen en zondag ontbijten we bij jullie. Weer een berg eten op tafel, zus en zwager hadden nog niet ontbeten dus dat kwam goed uit voor hun. Was vandaag een wasdag maar jammer van het weer, het beddengoed ervan afgehaald, de dekbedden buiten onder de overkapping laten luchten, Ben was weer aan de voetbal, Peet had een drone gekocht, dus daar wilde ik ook wel even mee spellen, maar ik ben niet goed in video games, dus een drone wordt het niet voor mij. Gerard was weer met zijn koelkast aan het spelen maar Ben mocht ook even de schroevendraaier vast houden, was een schroefje uit het slot van de wc gerammeld, dus hij speelde ook weer even Willem Bever.
In de middag gingen Ben en ik met Justyna mee naar het zaaltje om alles klaar te zetten, gelukkig kwamen onze catering en ervaring goed van pas, tafelkleden strijken, bestek poleren, indekken, we waren weer een team, en moet zeggen, het zaaltje ziet er pico Bello uit, in de kleuren blauw wit. En er staat weer eten en drinken voor een weeshuis, weer niet normaal.
We gaan weer eten, drinken nog wat en zitten nu in de camper af te wachten voor morgen iedereen is het ff zat.
Voor wie het leuk vind er staan weer filmpjes op Youtube, Karin van den Boogaard

Lekker bezig met de zaal goed gelukt zo te zien. Veel plezier met elkaar.