12-05-25 Harry jarig, op naar de warmwaterbronnen en de kloof

12 mei 2025 - Gjirokastër, Albanië

We verlaten onze slaapplaats maar niet na een uitgebreid afscheid, kreeg een flesje wijn mee en 2 stuks lekkers, allebei een dikke zoen, we gingen eerst het stadje Permet in, want de koelkast is aardig leeg, dus eerst heen en toe weer terug om naar de warmwaterbronnen te gaan, gelukkig was het nog niet zo druk, de temperatuur liep al aardig op naar de 25 gr. Ik mijn badkleding aan, waterschoenen mee, want wilde ook nog een stuk in de kloof lopen, maar eerst naar de baden, we moesten een boogbrug over zonder railing, dat geeft natuurlijk al een beetje spanning bij mij. Het is een eeuwenoude brug  stamt uit de 18e eeuw en is uit de Ottomaansetijd  met zeer ongelijke stenen en niet zo breed. Je ruikt een beetje zwavel in de lucht maar het. Alt gelukkig mee, de lokale gaan naar warmwaterbronnen want zij geloven dat het water niet alleen ontspant( neem een vrachtwagen water mee naar huis)  maar ook goed voor je huid is en tegen reumatische klachten. Ben ging op steen zitten terwijl ik 2 baden uit probeerde, denk altijd goed voor mijn botten. Ja, en dan begint de uitdaging we gaan de kloof bewandelen maar dan heb je wel je waterschoenen nodig het kan zijn dat het water tot je navel komt, de loop is ong 5 km, Ben loopt al een beetje te mopperen, welke halve ZOOL heeft dit nu weer bedacht,bla,bla.blabla. Zeur niet joh, trek nu maar die waterschoenen aan, alleen ik kreeg ze niet makkelijk aan, dat is raar, maar waren toch mijn waterschoenen over de boogbrug terug om een pad naar het water te zoeken, dat lukte aan een kant niet, gelukkig aan de andere kant wel en daar begon onze toch, Moppersmurf(  Ben) ik ga niet te diep, het water is koud, lopen nu maar, we gaan tot in de kloof, het liep niet echt makkelijk, door modder, keitjes, keien, snel stromend water, stilstaan water, en mijn waterschoenen loste gewoon op in het water, in eens was mijn zool weg van mijn linkerbeen, ik liep met mijn voeten op de stenen en de schoen dreef rond mijn enkels, dan is het lopen geen doen, zo jammer maar we gingen terug, dit was voor mij geen lopen, Ben liep op zijn gemakje fluitend door het water, ik maar opletten waar ik mijn voeten neer kon zetten, gelukkig was het water heel helder op sommige plekken, dit betekend natuurlijk wel, dat we ooit terug gaan want ja deze idioot wil natuurlijk die kloof lopen, mijn  Waterschoenen heb ik achter gelaten in een vuilcontainer en hoop morgen nieuwe te kunnen kopen om de zee te kunnen ingaan van de week.

We zijn door gereden naar Gjirokaster, kwamen daar rond 3 uur aan hebben de luifel uitgedraaid, stoeltjes eronder, laatste wasje gedaan op de camping, de volgende zal weer in Poeldijk zijn, denk ik,  slaapkamer een grote buurt gegeven, fietsen onderstroom gezet, want we hebben nu een slaapplaats met stroom, denk niet dat de zonnepanelen het reden om de fietsen op te laaien, heb dat nog nooit uitgeprobeerd, maar het net stroom hier kan dat niet eens aan, fietsen oplaaien koelkast op gas, de was hangt aan het lijntje morgen ligt die in de kast.

We hebben denk wel een grote gedeelte van de SH 75 gereden,en het is een hele mooie route,  er prachtige vergezichten, soms staan de bergen in een soort 3D, dan de rivieren er door heen met hun speciale kleuren, water valletjes, smalle houten bruggetjes, waar je eigenlijk niet meer over durft te gaan, het landschap van Albanië is prachtig, alleen de mens maakt er een troep van en ik denk dit x niet ineens de tourist maar de mensen die hier wonen, niets maken ze af, als het niet meer werkt laten ze het gewoon liggen, ze hebben wel overal de tijd voor, zin ze een bekende op straat pleuren die auto neer en gaan een praatje houden of je er nu wel of niet langs kan, maak hun niet uit, moet jij dubbel staan of te langzaam naar hun zin rijdt gaan ze toeteren, over 5 jaar is is het hier denk ik het nieuwe Turkije, zo jammer.

Als we een touringcar zien dan zwaaien we, want Wim en Nel Lagerweij, rijden met een organisatie door Albanië heen, rijden eigenlijk steeds 2 dagen voor ons uit maar zo lullig als ze ons zien en wij niet zwaaien, dus Wim en Nel🙋‍♀️🙋‍♂️.

Harry gefeliciteerd met je verjaardag 🥳.

Oude baasKerkjeDe oude Ottamaanse brugNog x de brugWarmwaterbronnenBen wandelt op zijn gemakDe kloofWie zijn dat nu weerSoort enkelbandjes, mijn waterschoenenZo heerlijk rustigGjirokaster bij nacht

1. Magda:
    14 mei 2025
    Kloof lopen zonder waterschoenen is not done . Dus nog een keertje terug. Joh je kan toch niet alles in 1 x zien en beleven.