13 september We verlaten Lodz en sjouwen door naar Warschau

13 september 2024 - Warschau, Polen

De hele nacht had het geregend, dacht zelfs nog x in de nacht het lekt ergens, maar was niet wakker genoeg om te zoeken, maar ik hoorde telkens blub, blub, blijkt dat Ben het ook hoorde en deze vroege vogel is wel gaan zoeken, blijkt dat er telkens een druppel van de achteruit rij camera valt op de hoes van het fietsen rek, daar dus een plasje en dan krijg je dit effect.

We trekken door naar Warschau, het landschap is iets aan het veranderen meer bossen en daar tussen landerijen met gewas waar je ook af en toe een hertje je zit staan, die zijn/haar buikje vol eet.De bomen gaan snel in de herfst stand, hier is het blad al veel meer aan het verkleuren naar de herfstkleuren rood/geel/ bruin.

De camping wist dat we er aankwamen, die had ik nl gemaild, er schijnt altijd wat te doen in Warschau en Krakau ook helemaal vol zat namen wij het risico niet, jammer genoeg niet voor 2 dagen dus het word er 1. Onze TomTom vond de camping in een keer, alleen wij reden de ingang voorbij, ff keren, en de manager van de camping stond al op wacht. Werden vriendelijk geholpen misschien wel voor 2 nachten plek, dat konden we pas morgen horen rond 11h00, oké dat is goed maar dan zijn wij al onderweg waarschijnlijk. De camping eigenaar geeft aan dat het vreselijk weer word in het zuiden, ik bel Peet ff want die gaat vannacht rijden naar huis, dat  hij het weer ff goed in de gaten moet houden, oké Mam doe ik.

We doen de was, want dat werd tijd en stappen op de fiets om 3 kwartier te fietsen om naar de oude stad( Stare Miasto) te fietsen, we fietsen op hoog niveau, boven de auto’s en links kijken we op een natuurgebied, rechts vliegen de auto’s ons voorbij, soms is er een fietspad soms een voetpad maar we trekken hem goed door en voordat we het weten staan we in de oude stad, zetten de fietsen aan elkaar en gaan aan de sjouw,

Warschau is in de 2de wereldoorlog het grootste gedeelte vernietigd, maar het historisch centrum is als een feniks verrezen uit de as, en de gebouwen zijn schitterend en het lijkt wel als ze er al eeuwen staan, de kleinste details zijn nagebootst met behulp van tekeningen en foto’s. Je kijkt ook hier je ogen uit, het plein met de zuil van Zygmunt kan zo in een illustratie van “van Dickens” , wat zal hier hier prachtig zijn met de kerst, Ben kunnen we dan even terug. Overal terrasje, je kan hier van alles eten van Shusi tot haute te cuisine,  natuurlijk lopen we ook een kerk binnen, had Ben beloofd dat we niet op Kerkepad gingen, dus we slaan er ook een paar over, gaat aan mijn hart, maar we zijn samen op vakantie, in een kerk steken we een kaarsje op voor iedereen die niet meer onder ons is, en die we missen, zowel mens als dier. En we sjouwen door genietend van deze stad, dan word het tijd om naar de fietsen te gaan we moeten ook nog 45 minuten terug fietsen en het word hier snel donker, op de heenreis gingen we allang het stadion van Warschau “PGE” en is het grootste stadion van Polen, net was er kei druk, veel

Veel politie op de been, was een of andere soort Grand Prix aan de gang, iedereen kwam hier op de step naar toe, alle huur steps van Warschau stonden hier niet normaal, wij deden onze eigen grand prix en sjeesde door of fietspaden, voetpaden, hoog boven de grond, onder tunnels door naar de camping, de was nog niet droog dus alles hangt in de badkamer🤣, de avond valt op de camping, iedereen gaat langzaam naar bed, Ben ligt ook al, die ligt zich al voor te bereiden voor morgen, wat zal die dag ons weer brengen.

Sky line WarschauFullSizeRenderIn gedachtenGlimmend mannetje

1. Rick:
    14 september 2024
    Tjonge, tjonge, tjonge … wat een belevenissen allemaal! Zelfs een ‘plasje’ bezorgt jullie midden in de nacht nog mooie ‘uitstapjes’! Geweldig toch!? Blijf genieten hé? Viel Spass!
  2. Ria Bakker:
    14 september 2024