14 september, We doen rustig aan vandaag
15 september 2024 - Dłużek, Polen
Het was gisteren wasdag, maar vandaag word het droog dag, de was is nog steeds niet helemaal droog, ik hang het op klerenhangers aan de deurknoppen van de kastjes, het lijkt wel een pipowagen onze “ Of Zooo ????. Vandaag snorren we door naar het Mazurie ook wel het land van duizend meren, het bestaat uit 2000 meren en strekt zich over 290 km uit, van de de Wisla tot aan Pool-Litouwe, wij verblijven een paar dagen in dit stukje land van Polen.
Maar eerst verlaten we Warschau, dat ligt in een dikke mist, onze TomTom laat ons een klavertje 4 rijden, wij denken dat zij de weg kwijt is maar helaas wij doen het fout, soms is begrijpend luisteren ook moeilijk. We rijden langs de Wisla, de grootste rivier in Polen, deze mond uit in de Oostzee, het is snelstromend water, er liggen hele bomen in het water, maar ook kleine eilandjes, er staan zelfs lepelaars, of zijn ooievaars, ik kan het niet zien, Warschau ligt in gepakt tussen de bossen en we snorren verder, we dwalen door dorpjes en landerijen, soms zie ik huizen staan en denkt woont daar echt nog iemand, ziet er niet uit. Ook hier is de Poolse man druk in de weer aan de weg, ruim honderd km wegwerkzaamheden, Ben zijn elektrische vrouw word helemaal gek, ze kan het niet meer aan, en Ben heeft ook hele gesprekken met haar, wijst zelfs met zijn vinger naar zijn voorhoofd, dan mag je weer 100, een km. verder 70, U rijdt te hard, dan weer 50, U rijdt te hard, dan moeten we keren, mensje is helemaal van streek. Ik kijk gewoon naar buiten en geniet van het landschap, sommige dorpjes zijn zo klein daar lijkt “‘t Woudt” ( dorpje in het Westland)een stad bij.
Er zitten hier veel boeren van de koude grond, ik vraag aan mijn tuinder is dit nu groene of witte kool, maar ik merk dat hij met pensioen is, kon ook rode kool zijn. Af en toe zit er een roofvogel op een paal, te wachten op een mals hapje, denk ik. En we snorren door over de E77, deze weg is nog lang niet af, we komen een of ander fabriek tegen, die stoot witte rook uit( nee, geen nieuwe paus) en een of ander chemisch luchtje, weet niet of dat goed is voor het gewas, en we snorren door, er staan huizen daar wil je niet dood gevonden, er staan huizen dat je denkt zo die heb goed geboerd en er staan huizen die worden weer terug geven aan de natuur, daar groeien de bomen door heen of zijn door een soort klimop overwoekerd. We stoppen 2x eenmaal om wat te eten een een bakkie te doen en eenmaal om de koelkast te vullen, en dan komen we bij de camping aan, zoals gewoonlijk rijden we het eerst voorbij, maar we draaien en gaan het pad in, dat we denken is dit wel goed, pad vol gaten en kuilen, maar het is goed, we boeken voor 2 dagen, mogen staan waar we willen 5 mtr uit de waterkant, we zetten “ Of Zooo?????” neer en gaan luieren, gewoon lekker niets doen, kijken naar de mensen die hier druk bezig zijn met vissen, vuurtje maken, ons lichaam gaat inrelax stand. In de avond gaat Ben douche, die komt bibberend terug koud water, oké nu ben ik aan de beurt, ook ik heb koud water, hier houd ik niet van, dus ik loop naar de receptie, en na 5 minuten had ik een heerlijk warm douche. We hoorde dat het slecht weer was in centraal Europa, wij mogen niet mopperen de temperatuur is goed alleen de zon, ja die is ook op vakantie, dus hier door lijkt het somber, jammer.
Ria Bakker:16 september 2024hebben een fiets vakantie gedaan bij de oostzee prachtig was het
Karin:17 september 2024Ria, wij gaan het zien, staan nu in Gdansk