17) Terug naar de kust

9 oktober 2025 - Louannec, Frankrijk

De zon had vanochtend een uitslaap dag, volgens internet zou het een stralende dag worden maar maar er hing grauwe grijze wolken boven de camping, wat gaan we doen, we wilde hier nog een dag blijven maar om naar elkaar in de camper te gaan zitten kijken zo als onze buren, dat is niets voor ons, dus we doen nog even snel een natte ronde, zetten de fietsen stevig vast, de zeikbak word geleegd, schoon water gevuld en hup van de camping af, we gaan richting Perros Guirec, dat ligt aan de kust in Bretagne, aan de kanaalkust of wel de Roze Granietkust. Onderweg de aarde warmt zich laat op komt het zonnetje gluren door het wolkendek. We stoppen bij een Lidl, stappen zonder karretje naar binnen, want we hadden niet veel nodig maar met volle armen lopen we weer naar buiten, we kunnen er weer een paar dagen tegen. We kuieren door het glooiend landschap van Bretagne, terwijl ik zo zit te mijmeren inde auto, krijg ik een deja vu, van mijn moedertje die stond vroeger ook altijd aan de eettafel of aan de aanrecht wormen te trappelen en als ik dan vroeg wat er was, stak haar arm uit en zei nu ff niet praten, en dat vond ik altijd irritant maar doe precies het zelfde tegen Ben, en die vind dat dus ook irritant.

Aangekomen op onze slaapplaats park4night, ga ik de natte was uithangen in de camper, dakramen open en drogen maar, wij trekken onze kuier schoenen aan en heb een wandeling opgezocht via Komoot( ja, Henk ik weet Komoot dan krijgen wij code rood) en komen als eerste aan bij een kerkje, ach die bezoeken we dan maar weer, leggen een paar gelukswormpjes neer, nemen een boekje mee,  vraag nog aan Ben kost deze echt niets, want in de kerken van Frankrijk vragen ze veel geld voor alles, nee zeg Ben kost niets, bij thuiskomst blijkt het boekje 5 euro te kosten, dus die  brengen we morgen ff terug, het boekje.

Er liggen veel bootjes in de haven, van klein naar groot, van niet zo duur tot heel duur, af en toe krijg ik van Komoot een standje, ik wijk van de route af, wat een zeur die vent in mijn oor, het was een aardig rondje maar je loopt meer om het dorp heen dan door het dorp. Er liggen veel kastanjes,beukennootjes,eikeltjes op de grond, van sommige bomen hangen de takken krom van deze vruchten, we komen weer uit bij zee, zien kleine eilandjes voor de kust liggen, we hebben onze stappen vandaag weer gehaald en gaan tevreden naar “En Zoooo”.

Zsuus gefeliciteerd met je verjaardag, Ilse en Gerard gefeliciteerd met jullie duizendpoot(dochter) en Willem-Jean, jij gefeliciteerd met de enige echte Zsuzsika Bruins van ons😘😘😘.

Weetje: dat er door de eeuwen heen veel gevochten is in Bretagne bv de 100 matige oorlog tussen Engeland en Frankrijk.

Ik zeg Ooievaar, mijn Franse lerares zou zeggen Mademoiselle c’est au revoir, bozer kon je haar niet maken.

On the roadSaint Jacques met zijn heilige bronGelukswompjeDoopvontHavenEbEiland in de zeeSelfieZee bij avondDe wandelroute

1. Gerard:
    9 oktober 2025
    Karin dankjewel voorde felicitaties wij zitten momenteel in Italië nog lekker weer loop nog in de korte hoze gr van je zwager
  2. Henk:
    10 oktober 2025
    Ziet er vredig uit dat Komoot rondje😜
  3. Ben en Karin:
    14 oktober 2025
    Ja, dat kunnen wij heus wel🤣🤣