18) We gaan verder door Bretagne
10 oktober 2025 - Brest, Frankrijk
We gaan eerst het boekje terug brengen naar de kerk, laat gelijk als boete nog maar een paar gelukswormpjes achter, dan stiefelen we door naar de markt en de bakker, daar haken we wat lekkers voor bij de koffie, en na het bakkie,
halen we “En Zoooo” van haar stelpoten af en kuieren we door naar de volgende badplaats, dat word Roscoff( nooit van gehoord). Het landschap trekt aan ons voorbij en de tuinder naast mij levert commentaar op de koude grond groente, veel te donker groene bladeren aan de groene kool, die moeten gerooid worden, het loof van de prei word al helemaal geel, hier ligt alles te verrotten, gelukkig staan er ook nog stukken goede groente erbij. De groente is in Frankrijk niet goedkoop, terwijl er velden vol staan.
De zon heeft vandaag een snipperdag, maar het is gelukkig niet koud, misschien is de was dan al droog voordat we weer thuis zijn, het lijkt net een pipowagen met al die kleren hangers met wasgoed voor de ramen.
Roscoff is een karakteristiek stadje, er staan prachtig huizen met mooie decoraties aan de buiten gevels en het heeft natuurlijk ook weer een eigen haven waar het weer eb is, dus de meeste boten liggen weer op de stenen of hangen aan de kade te wachten op het zeewater. Wij doen een rondje Roscoff, en de winkels hier weten ook de prijzen, het Bretons streepje is hier echt in de mode en ook die regenjassen vind ik heel leuk. We gaan door een steegje en gaan de zeebodem op, daar liggen allemaal mooie schelpen, natuurlijk geen plastic zakje bij ons maar ik wilde ze toch mee nemen (voor Magda)
dus eerst maar ff op de kade en dan op terug weg nemen we ze mee, we struinen nog een stuk over de zeebodem opzoek naar hele grote schelpen maar helaas, We lopen met onze handen vol terug in een winkel pakt Ben een papieren zak en kunnen ze de schelpen mee naar de camper. Blijf we hier of trekken we verder, we trekken verder naar Brest, en daar schijnt de zon, we vinden eindelijk een plekje voor “ En Zoooo” en dan is het weer half 7, ze gaat nu op haar poten staan, dit word ons plekje voor de nacht.
Weetje: Roscoff heeft zijn eigen roze ui en is rijk aan vitamine C, heeft een antioxiderende werking en zou bescherming bieden tegen bepaalde ziektes.

sorry Ben grapje