4-05-2025 14 dagen al van huis+ dodenherdenking
4 mei 2025 - Mostar, Bosnië en Herzegovina
Na weer een nacht met buikpijn, denk dat mijn lijf aan het ont stressen is en hier is alles zonder kleur,geur,E-nummers en weet ik veel allemaal nog wat meer, dat mijn buik dit mist, verzint ik vannacht. gGisteravond spoot er een fles Sprite door de camper, ik dacht dat ik alles goed schoon had gemaakt, maar met 4kanten meter wandeling in de nacht bleef ik toch plakken aan de vloer, dus na het ontbijt, Ben de afwas en ik nog keer met een sopje door de tent, voor negen uur was alles gereinigd en zaten wij fris en fruitig plannen te maken voor de dag,
Op de fiets de oude stad in, Ben als ja wel reisleider van de fietsen, en ook bij Ben moesten we nog wel eeens x stoppen en bijdraaien maar we kwamen al klimmend en dalend bij de oude stad aan, aangezien ze hier geen mensen op de fiets gewend zijn, heb je oog geen fietsenstalling, maar de plaatselijke kapper( winkel was dicht) mochten we de fietsen voor zijn winkel plaatsen achter de ketting, lief toch. En we gaan opzoek naar de Stari Most( oude brug), gelukkig waren we niet alleen, hele busladingen werden er gedropt in de Old Bazaar, daar moet je door heen om naar de brug te gaan. Het staat vol met winkeltje met GBR ( goed bedoelde rotzooi) maar dat kopen we niet meer, rotzooi zat thuis, Het is niet te lopen daar en van de mensen maar ook van de keitjes, die zijn spek glad, als regent moet je daar niet zijn. Stari Most is een brug over de rivier de Neretva( waar wij ook aan staan) die toch x verbouwd en gerenoveerd is, het heeft een ellipsvorm en heeft aan beide kanten een toren, einde torens hebben een eigen naam, we schuifelen over de brug heen met de meute en gaan verder over de bazaar. We nuttige aan het eind van de bazaar een cevapi( bekend gerecht in de Balkan) met een lekkere limonade, en gaan dan naar de kerk van St Petrus en Paulus, daar was het erg druk, volgens ons was er een communie viering, meisjes liepen allemaal in schattige jurkjes en de jongens hadden ook een soort jurk over hun pak aan, daarna schuifelen weer over die oude bazaar om naar de oudste brug van Mostar te gaan ook een uit het Ottomaanse rijk deze is uit 1558, en hier lang niet zo druk, deze brug word de De Kromme Brug genoemd, en we schuifelen langzaam naar onze fietsen, die ons via een andere weg naar de camper brengt. We zetten de stoelen lekker buiten met het zicht op de rivier, we babbelen wat en kwijlen lekker weg, rond een uur of 4 doe ik een rondje wifi bellen met de kids, we hadden van Gras een leuke foto gekregen dat we een grote vlog fan hebben Saartje volgt onze vlogs aandacht op de TV. We praten ook nog met onze Nederlandse buren, ja hoor die komen uit Den Hoorn maar beide geboren en getogen in Delft.
We zijn al 14 dagen onderweg en nog steeds niet in Albanië
Wim Lagerweij:5 mei 2025Karin en Ben; ZEG nooit op zij marktplaats dat GBR - made in China is, want je wordt direct (OPNG ) - ONGEWENST person no grata in de winkel verklaard. Jaren geleden mompelden we dit toen we bij een koperslager een bord omdraaiden en de man werd zeer kwaadaardig en wist gelijk onze nationaliteit. NL--> alleen kijken -niet kopen. Opgesodemieterd NU !!
Ben en Karin:6 mei 2025🤣🤣
Magda:6 mei 2025Leuk verslag , haha Wim dat vinden ze niet leuk. Hebben wij in Italië meegemaakt.