5) onderweg naar het land van Dracula 🧛‍♂️

25 september 2025 - Aggtelek, Hongarije

Als eerste iedereen bedankt voor de gelukswensen dat wij weer Opa en Oma mogen worden.

Wij hebben vanavond besloten om terug te keren naar Nederland iv de lekkage van “En Zoooo”, deze is toch niet verholpen en wij hebben geen goed gevoel om zo verder te gaan in de regen. Ik heb ondertussen een stijve nek om van om kijken of er geen druppels op de tafel liggen, ‘s nachts ga ik telkens uit om te kijken of het nog lekt.

Dit besluit hadden we natuurlijk beter vanochtend kunnen doen want we zijn wel dieper Hongarije in gereden maar eerst dachten we dat het nog oud water was, tenminste dat hoopte we maar dat is niet zo.

Al contact gehad met Ad, daar kunnen we dinsdag terecht en dan hopen dat het niets ernstigs is.

Vanochtend zijn we eerst de Baseliek gaan bekijken, jammer genoeg stond hij ook van binnen in de steigers, alleen de koepel niet en het altaar, de midden die daar worden opgediend gaan gewoon door. Het is een schitterend gebouw en doet Romeins aan.

De tuin eromheen is ook mooi alleen het regende pijpenstelen dus loop je daar niet voor je plezier, de Basiliek staat met zijn kont tegen de Donau aan en jij kijkt zo naar Slowakije, waar wij trouwens al tot 2x toe gereden hebben zonder het te weten en zonder vignet ( das niet best). Esztergom uit te komen was niet makkelijk, onze navi wilde dat we over Slowakije gingen maar dat wilde wij niet, dus we hebben de eerste rotonde wel 5x genomen, want de alternatieve route bij de 4de afslag de rotonde verlaten, maar die straat mochten we niet in, eenrichtingsverkeer, Ben zeg dan doen we het zo, de straat ervoor er in en ja hoor ze had het door. We hebben echt veel regen onderweg gehad, grote plassen op de wegen en het zijn van die kuil en stukje aan elkaar wegen waar het water hoog opspat, niet prettig rijden, we rijden door dorpjes en landerijen, maar geen hond op straat, zitten allemaal lekker voor de houtkachel, denk ik het kwik kom ook niet hoger dan 13 graden.

Op onze slaap plaats aangekomen mogen we maar 1 nacht staan er komt morgen een grote groep, hier kan je verschillende kloof wandelingen doen, het was de bedoeling 2 dagen, we gaan de kloof wandeling dus niet doen.

Het sanitair is hier erg oud, maar geeft wel warm water, je moet geen valse schaamte hebben want iedereen staat in zijn blote niksie bij elkaar. Wij hadden geen valse schaamte, wij staan alleen op deze camping.

weet niet of het vandaag nog lukt maar anders morgen staat er een vlog op you-tube opna van Karin van den Boogaard

De basiliek van EsztergomKijk hem staanMunt van de pausKoepel van de BasiliekPutdekselDe brug naar Slowakije 🇸🇰Reed iets te hardOok staan er zat opknappertjesOnze slaapplaats

1. Hen&Han:
    26 september 2025
    Wat een pech hebben jullie. 😬
  2. Matty:
    26 september 2025
    Wat jammer nou! Hoop dat het allemaal meevalt.
  3. Rick:
    26 september 2025
    Tjonge, tjonge, tjonge, wat een pech hebben jullie zeg!
    Heel vervelend, die lekkage in combinatie met al die regenbuien!
    En om nu (al) weer naar huis te moeten is echt een grote teleurstelling natuurlijk!
    Het enige lichtpuntje is natuurlijk dat jullie weer opa en oma mogen worden! Gefeliciteerd!
    En nog meer pech, want van al die plensbuien zal je Karin wel mooie foto’s gemaakt hebben! Maar, helaas, helaas, de wedstrijd ‘regen’ op jouw cluppie is inmiddels ook al weer achter de rug!
    En nu weer helemaal terugrijden van de Donau naar de Poelukse Gantel!
    Het allerbeste toegewenst en een goede reis!
    En nog meer
  4. Ria Bakker:
    26 september 2025
    wat jammer maar een goede terug reis
  5. Patricia Van Ooyen:
    26 september 2025
    Wat een pech hopelijk niks ernstig. Goede reis terug