6 september, “Op naar de koffie”

6 september 2024 - Lancut, Polen

Vandaag staat op het program  de rit naar Justyna’s ouders, en dit liep niet echt vlekkeloos, eerst moesten we weer op de grote weg zien te komen, nu zagen we ook waar we gisteravond hadden gereden, dit waren geen gezellige weggetjes. Rond half 10 reden we deze leuke camping af, we schrijven hem ook weer op misschien ooit, het sanitair was gedateerd maar schoon en dat is belangrijk.
We gooien “En Zooo????”  vol want die had honger, ik maak de ruiten schoon en we gaan ervoor, de TomTom zegt 2h00 dan zijn we in lancut ,dus hup gas op die plank, en we rijden door het landschap van Polen, ook hier zijn volop bezig de akkerbouw na binnen te halen, helen stof wolken gaan er aan voor bij, ook hier rijden we door slaperige dorpjes, met mooi gekleurde huizen, en hier en daar een opknapper of verre vergaande glorie niets meer aan doen, elke dorp, gehucht heeft zijn eigen kerk en natuurlijk ook een begraafplaats, een feest om te zien die begraafplaatsen, eerlijk waar, volop kleur, kruizen en beelden, en heel veel bloemen, meeste denk namaak.

We tuffen verder, de natuur van Polen maakt zich ook al klaar voor de herfst, de bomen verliezen de kleur van het mooie groene blad en verkleuren al een beetje naar het  oranje rood, we tuffen verder en dan staan weer een file maar nu bij Krakau, en altijd aan onze kant, de ander kant mag gewoon rijden, we vloeken wat maar ja er is niets aan te doen, Peet appt waar zijn jullie in de file, na ruim een uur mogen we weer gewoon door rijden, we zetten André Hazes op brullen lekker mee, zo hard dat we telefoon niet hadden gehoord, Peet wilde weer weten waar we zaten zodat hij ons bij de rotonde kon opvangen want ook in Lancut waren ze aan de weg bezig. Helaas kwamen we pas rond half 4 aan.

Het was een prettig onthaal bij Mama Jolanta, we komen niets te kort maar dat was te verwachten een tafel volop eten en gebak. Na het eten gaan we met Peet en Jus naar Rzeszow een super gezellige stad, waar we heerlijk slenteren en van de oude gebouwen kunnen genieten, terug bij Mama Jolanta, stond er weer een tafel vol met eten, en ook dit was overheerlijk, een oud Pools gerecht, Ben weet nu ook hoe hij klaar moet maken, na het eten douche en naar bed, wekkertje loopt om 05h30 af.

Laan waar wij op redenBegraafplaats

Feest

KerkEen kerkdienst was bezig

1. Ilse:
    7 september 2024
    Ja die mama Jalanta kan een overvloed aan eten te voorschijn toveren. Doe ze de lieve groeten van ons
  2. Bruins-Ouwinga Zsuzsika:
    8 september 2024